Dit zijn de 12 kleuren van de Australian Labradoodle

By | 14 september 2016

De Australian Labradoodle is er tegenwoordig in veel verschillende kleuren. Van zwart tot rood tot zilver. In dit artikel hebben we alle kleuren op een rij gezet en leggen we uit wat Parti en Phantom betekent.

kleuren-van-de-australian-labradoodle-abrikoos

Oplichten van de vacht

Veel mensen maken zich zorgen als de vacht oplicht qua kleur, maar dit is heel normaal en hoef je je geen zorgen over te maken. Dit komt omdat de Australian Labradoodle graag buiten is en door het zonlicht krijgen ze aan de punten andere kleuren.

1. Abrikoos

Deze kleur kan je vergelijken met de binnenkant van een rijpe abrikoos. De kleur kan verschillen van licht tot donker. De kleur van de neus is zwart.

2. Blauw

Wanneer een Australian Labradoodle deze kleur heeft kan het van donker tot grijzig blauw zijn. Ongeveer te vergelijken met de kleur van olie. Alle blauwharige Australian Labradoodles worden zwart geboren maar hebben wel een blauw/grijze huid.

De blauwe vacht ontwikkelt zich daarna de eerste 3 jaar. Het pigment van de neus is roze, maar wel in dezelfde kleursamenstelling als de vacht.

3. Café

Deze kleur verschilt van melkchocolade tot zilver/beige. Ook deze kleur ontwikkelt zich in de eerste 3 jaar en de neus is bij deze soort roze.

4. Chocolade

Bij de chocolade kleur moet je denken aan de pure, donkere, chocolade. Echte chocolade puppies worden bijna zwart/bruin geboren en houden deze donkere kleur voor de rest van hun leven. De neus is roze.

5. Crème

Deze kleur lijkt het meest op crème met tinten abrikoos en karamel erdoor. Het pigment van de neus is zwart of roze.

6. Kalk

De kalkkleur zit tegen het witte aan, maar je de Australian Labradoodle naast wit houdt zie je dat hij of zij meer een kalkkleur heeft. Het pigment van de neus is roze of zwart.

7. Karamel

Van donker goud tot abrikoos met een egale tint over het hele lichaam. Dat is hoe de karamel kleurige Australian Labradoodle eruit ziet. Ook hier is de neus roze.

8. Lavendel

De lavendelkleur is een gerookt lavandel/bruin uitziende kleur, met een lilakleurige gloed. Lavendelkleurige Australian Labradoodles worden bruin geboren en de kleur ontwikkelt zich in de eerste 3 jaar. Deze kleur zie je zelden.

9. Parchment

Deze kleur is een soort beige die doet denken aan een kop koffie met veel melk. Deze honden worden geboren met een kleur melkchocolade en na één tot drie jaar verandert de kleur in Parchment. De neuzen zijn altijd roze.

kleuren-van-de-australian-labradoodle-kalk

10. Rood

Wanneer je een rode Australian Labradoodle koopt moet hij of zij een egale, dieprode kleur hebben. Een echt rode hond mag niet lichter zijn bij de wortels. Roodharigen kunnen wel oplichten naarmate ze ouder worden. Het pigment van de neus is altijd zwart.

11. Zilver

Deze kleur kan in verschillende kleuren voorkomen. Van licht tot donker. De meeste Australian Labradoodle liefhebbers willen een egale kleur zien, maar dat hoeft niet. Zilveren Australian Labradoodles worden zwart gebeuren en daarna ontwikkelt de kleur zich. De neus is zwart.

12. Zwart

De zwarte Australian Labradoodle moet helemaal zwart zijn. Er mag geen andere kleur in de vacht voorkomen. Ook de neus is zwart.

Wat is Parti en Phantom?

Dit zijn Australian Labradoodles met meerdere kleuren. De parti heeft 50% witte vlekken in zijn vacht en één andere kleur. De phantom heeft meerdere kleuren in de vacht.

Labradoodle Geheimen (e-book)

Er is een eBook genaamd “Labradoodle Geheimen” die je helpt om je Labradoodle met positieven methodes op te voeden tot een lieve, gezonde en gehoorzame hond. Het eBook bevat alles wat je moet weten over de training, opvoeding en verzorging van de Labradoodle. In 20 hoofdstukken vertelt Piet de Jong zijn tips en tricks voor de training en opvoeding van de Labradoodle.

Meer informatie via de link hieronder: Ga naar Labradoodlegeheimen.nl >

Labradoodle geheimen banner 600x325

5 thoughts on “Dit zijn de 12 kleuren van de Australian Labradoodle

 1. Henk Bosma

  Hallo, wij hebben sinds kort een mini labradoodle phantom blue and silver. Hij is nu 1 jaar. Een prachtig mooi super hondje!!!
  We zijn heel benieuwd hoe de prachtige phantom kleur door kruisingen is ontstaan
  Voor veel mensen is dit een onbekende kleur voor labradoodles. Zelfs bij de hondenschhol waar we met hem op cursus zijn hadden ze die kleur nog nooit gezien.
  Mogelijk kunt u ‘een tip van de sluier oplichten’.
  Met vriendelijke groet,
  Henk Bosma

  Reply
 2. Henk Bosma

  Hallo,
  Sinds kort hebben wij een mini labradoodle phantom blue and silver kleur. Een prachtig en super lief hondje. We krijgen veel bewonderende reacties over de kleur, omdat je die heel weinig ziet. Wijzelf hadden die voorheen ook nog nooit gezien. Zelfs in de hondenschool waar wij met hem op training zijn hadden ze nog nooit zo’n kleur gezien.
  Wij zijn heel benieuwd hoe die kleur door kruising is ontstaan.
  Wie kan hierover infomatie geven?

  Reply
 3. Noa

  Wij hebben ook een phantom bruin zwarte labradoodle. Ook veel reacties over de mooie kleur maar ook veel reacties van labradoodle bezitters in de standaard kleuren met de vraag of het wel een echte labradoodle is. En maar doorzagen over waar ze vandaan komt en of ouders labrador en poedel zijn. En dat terwijl ze van meerdere generaties labradoodles komt. En heel duidelijk het koppie, de vacht, bouw en vooral het karakter van een labradoodle heeft. Vol trots liepen we zondag met ons loslopende hondje weg bij alle honden waar ze mee gespeeld had. Haar naam noemen en ze kwam gelijk mee en dat 14 weken jong!! Erg op ons gericht en houdt ons vreselijk in de gaten dat ze niet te ver vooruit loopt. Tophondje en vreselijk gelukkig mee!!!!

  Reply
  1. admin Post author

   Hi Noa, wat goed om te horen. Het zijn zeker super honden! Veel geluk met je trouwe huisgenoot ;). Gr Lars

   Reply
 4. Janneke Kuipers

  Ik zie niks over een bruine neus? Ik ben zo benieuwd hoe onze pup gaat worden. Nu 5 maanden chocolade bruin met witte borst. Wat weet u hier over☺

  Reply

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *