Een Labradoodle in het bruin kopen

By | 26 augustus 2016

De Labradoodle bruin is slechts één beschikbare kleur. De Labradoodle is er namelijk in de hoofdkleuren zwart, bruin, blond, grijs en rood. Het soort pigment zorgt voor de kleur van de Labradoodle. Deze kan bijvoorbeeld zwart pigment hebben, maar deze kan ook roze pigment hebben. Je leest er meer over hieronder.

Labradoodle-bruin

Wanneer de Labradoodle roze pigment heeft, dan kan deze bijvoorbeeld verschillende tinten bruin hebben. Bruin is namelijk de hoofdkleur, niet de standaard kleur.

De verschillende tinten bruin

Bruin wordt vaak omschreven als lichtbruin of donkerbruin, maar dit geeft natuurlijk niet de exacte kleur van een Labradoodle in bruin weer. Er zijn namelijk mensen die blond ook als lichtbruin omschrijven, en er is toch wel een duidelijk kleurverschil. De Labradoodle bruin is er in meerdere tinten. De fokker geeft in de meeste gevallen een heldere term aan de kleur. Zo kan de Labradoodle bruin de tint ‘chocolade’ of de tint ‘karamel’ hebben.

De structuur van de vacht van een Labradoodle bruin

Wanneer je een Labradoodle in bruin wilt kopen, dan kan je nog een keuze maken uit de vachtstructuur. Er zijn namelijk Labradoodles met sterke, stevige, ronde krullen. Deze worden omschreven als Curly. Dan is er de Labradoodle in bruin met licht krullend of golvend haar. Deze vachtsoort wordt ook wel aangeduid als Fleece. Door de kruisingen zit hier ook nog een mogelijkheid precies tussenin, namelijk de Curly Fleece vacht.

Verschillende formaten van de Labradoodle

Een Labradoodle in het bruin kan vrij klein zijn, maar deze kan ook behoorlijk groot worden. Dit is afhankelijk van de kruising. De Labradoodle in bruin is er in mini (miniatuur), in medium en in groot (standaard). De Labradoodle bruin mini wordt maximaal 42 centimeter hoog (schouderhoogte). De medium bereikt een maximale hoogte van 52 centimeter en de Labradoodle bruin groot kan wel 63 centimeter hoog worden.

Labradoodle-bruin-een-puppy

Het karakter van de Labradoodle

Labradoodles hebben een vriendelijk, sociaal, rustig en trouw karakter. Het ras staat bekend om het feit dat werkelijk alles uit de kast wordt gehaald voor het plezieren van de baas. Dit betekent dat een Labradoodle bruin heel goed te trainen is, want de hond wordt blij als hij of zij jou blij maakt. Natuurlijk gaat dit allemaal niet vanzelf. De Labradoodle pup heeft wel training en een goede opvoeding nodig.

Je kan voor een Labradoodle bruin goed bij een fokker terecht. Het is goed om eerst te bepalen wat voor Labradoodle kruising je wilt. Kijk naar de gewenste grootte en de gewenste vachtstructuur. Je kan dan op zoek naar de juiste fokker voor een Labradoodle in bruin.

Labradoodle Geheimen (e-book)

Er is een eBook genaamd “Labradoodle Geheimen” die je helpt om je Labradoodle met positieven methodes op te voeden tot een lieve, gezonde en gehoorzame hond. Het eBook bevat alles wat je moet weten over de training, opvoeding en verzorging van de Labradoodle. In 20 hoofdstukken vertelt Piet de Jong zijn tips en tricks voor de training en opvoeding van de Labradoodle.

Meer informatie via de link hieronder: Ga naar Labradoodlegeheimen.nl >

Labradoodle geheimen banner 600x325

3 thoughts on “Een Labradoodle in het bruin kopen

 1. Anita

  Hallo Lars, mooi duidelijk omschreven!! Wat kost het e-book?
  Wij willen voor een donkerbruine labradoodle F3 gaan.
  Rens (9) mijn zoon heeft ADHD met ‘n gedeelte autisme
  mag ik u een filmpje/foto sturen vd hond/pup waar we voor willen gaan?
  Het is een fokker via marktplaats (******) ik wil graag wat advies van een goede kenner)

  Grtjs Anita

  Reply
 2. Ilse Van den Berghe

  Hallo Lars,
  Op internet lees je veel en kan je verschillende fokkers terugvinden.
  We hebben beslist om een labradoodle ,chocoladebruin, medium of standaard met fleece wave, F3 of F4 weet ik wel het verschil maar niet of dit echt er toe doet, in ons gezin te adopteren.
  We wonen in België, maar ik zou aan u willen vragen, naar welke fokker, België of Nederland, we zouden moeten gaan vermits ik niet echt weet dewelke het echt goed menen met de hond?
  Kan u ons hierbij helpen aub.
  Groetjes
  Ils

  Reply

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *