Op zoek naar puppy speelgoed? Lees zeker mijn tips

By | 16 juli 2020

Heb je net een nieuwe Labradoodle pup in huis? Dan ben je ongetwijfeld op zoek naar dieren speelgoed en nog meer puppy spullen. Je wilt je nieuwe vriendje uiteraard vermaken en lekker verwennen. Voorbeelden van speelgoed wat mensen kopen zijn een kong, knuffels, touwen, kauwspeelgoed, puzzels, snackspeeltjes, speeltunnels en piepspeeltjes. Maar welk speelgoed voor je puppy is nu het meest geschikt? En waar moet je op letten? Dat lees je in dit artikel.

Labradoodle-puppy-min

Spelen: het is een noodzakelijke basisbehoefte van je hond. Het verstevigt de band tussen jou en je hond. Je leert je hond beter begrijpen. Spelen is leren. Het is goed voor de zelfbeheersing, de concentratie en coördinatie van je hond. Ook worden de hersenactiviteiten van je hond gestimuleerd. Je hond wordt dus slimmer door te spelen en heeft deze uitdaging echt nodig.

Houd bij het spelen ook rekening met een aantal zaken om het veilig te laten verlopen en je hond te beschermen. De leeftijd, gezondheid, een veilige ondergrond en de omgeving van het speelterrein zijn belangrijke factoren. Pas ook op voor een gladde ondergrond, want anders kan bijvoorbeeld je pup zich lelijk bezeren. Traplopen en uit de auto springen zijn daarbij ook niet aan te raden. Dat is slecht voor de gewrichten van puppy’s en al helemaal voor oudere honden.

Bekijk hier het aanbod puppyspeelgoed op Bol.com >

Het levert niet alleen plezier, je zorgt er bovendien voor dat je hond zijn gebit voldoende kan trainen. Kauwspeelgoed voor je hond is dus een absolute must. Maar ook mentaal kan je uitdagingen bieden door gebruik te maken van speciaal intelligentie speelgoed voor honden. Wanneer je je nieuwe huisgenoot beter leert kennen, ontdek je vanzelf zijn persoonlijke voorkeuren. Daarbij hebben verschillende studies aangetoond dat honden over een voldoende intelligentie beschikken om onderscheid te maken tussen eigen speelgoed en dat van huisgenoten. Trigger je je hond met voldoende spelplezier en geregeld nieuwe uitdagingen, dan is het bovendien perfect mogelijk dat je hond speelgoed van andere dieren en kinderen niet zal aanraken.

Lees ook:

Soorten speelgoed

Er zijn, zoals hierboven al aangehaald, tal van verschillende hondenspeeltjes verkrijgbaar. Ik bespreek hieronder een paar soorten puppy, of eigenlijk honden, – speelgoed, namelijk:

  1. Kauwspeelgoed en dan speciaal de Kong
  2. Intelligentie spelletjes (mentale uitdaging)
  3. Piepspeeltjes

Kauwspeelgoed voor je hond

Kauwspeelgoed is uitstekend om het gebit van je hond te trainen. Sommige honden zijn er dan ook dol op en zullen uren aan de slag zijn met een kauwspeeltje. Het ene speeltje zal dan ook sneller sneuvelen dan het andere. Afhankelijk van de kwaliteit, het gebruikte materiaal en de intensiteit waarmee er gespeeld wordt bestaat de kans dat je nieuwe kauwspeeltje in een mum van tijd aan flarden wordt gescheurd.

De Kong

Wil je je puppy naar hartenlust laten kauwen en bijten, zonder het risico te lopen dat het nieuwe speeltje al na twee minuten uit elkaar hangt? Als ulta sterk hondenspeelgoed is de kong uitermate geschikt. Kong wordt vaak gebruikt voor honden die houden van het stevige kauwwerk en alles verscheuren. Met Kong heb je dat probleem niet langer. Het staat dan ook gekend als onverwoestbaar hondenspeelgoed. Al moet ik dat laatste met enige voorzichtigheid uitspreken. Een echte kauwer zal vroeg of laat natuurlijk ook de kong verslinden.

Bekijk de verschillende type Kong’s op Bol.com >

Intelligentie speelgoed

Terwijl de ene hond zich helemaal laat gaan op kauwspeeltjes, heeft de andere hond vooral mentale uitdagingen nodig. De Labradoodle is van nature erg slim en snel verveeld. Intelligentiespeelgoed helpt je hond om deze nieuwsgierige behoefte te voeden. In de categorie intelligentiespeelgoed vind je tal van braintrain-spelletjes die vaak tot doel hebben de snack te ontdekken en/of te bemachtigen. Dit helpt ook bij benchtraining.

De intelligentiespelletjes voor honden winnen aan populariteit. Het overgrote aanbod maakt een keuze moeilijk. Veel intelligentiespelen zijn daarom voorzien van levels. Wanneer je je hond pas laat kennis maken met deze manier van spelen, begin je best met een eenvoudig level 1 spel. Gaandeweg kan je voor je hond de moeilijkheidsgraad verhogen. Een ideaal spel om te beginnen is de ‘flip‘. Je plaatst een snoepje of andere beloning onder één van de dopjes of kegels en je hond gaat vervolgens op zoek naar waar de beloning zich bevindt.

Puppy-met-touw-min

Credits: Unsplash door Ayla Verschueren

Andere voorbeelden zijn:

Knuffels voor je hond

Hondenspeelgoed zoals knuffels zijn vooral ideaal voor jonge pups. Ze spelen er niet alleen mee. Het geeft ze ook een voorwerp om gezellig tegen aan te liggen. Bij het kiezen van hondenspeelgoed is de knuffel vaak een eerste keuze. Voor volwassen honden is het daarom van belang een exemplaar te voorzien dat ze niet al te gemakkelijk kunnen verscheuren. Volwassen honden zien de knuffel eerder als prooi, wat vernielingsgedrag in de hand kan werken. Let daarom ook steeds op de CE-markering. Deze markering geeft aan dat de knuffel veilig te gebruiken is voor je hond.

Bekijk het aanbod hondenknuffels op Bol.com >

Lees ook:

Piepspeeltjes voor je hond

Speelgoed voor je hondje met geluid? Jazeker. Honden zijn net kinderen, hoe gekker hoe beter. Honden zijn dol op de piepende geluiden. Niet alleen zien ze het piepspeeltje als natuurlijke prooi, het is ook afwisselender. De hoge geluiden die het speeltje maakt, is voor de hond een associatie met spel. Dit type speelgoed is ideaal om als trainingsmiddel te gebruiken. Zo kan je je nieuwe vriend aanleren allerlei commando’s uit te voeren, in ruil voor het piepspeeltje.

Bekijk het aanbod piepspeelgoed op Bol.com >

Lees ook:

Labradoodle Geheimen (e-book)

Er is een eBook genaamd “Labradoodle Geheimen” die je helpt om je Labradoodle met positieven methodes op te voeden tot een lieve, gezonde en gehoorzame hond. Het eBook bevat alles wat je moet weten over de training, opvoeding en verzorging van de Labradoodle. In 20 hoofdstukken vertelt Piet de Jong zijn tips en tricks voor de training en opvoeding van de Labradoodle.

Meer informatie via de link hieronder: Ga naar Labradoodlegeheimen.nl >

Labradoodle geheimen banner 600x325

Bron voor dit artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *