Pijnstillers voor je hond

Je Labradoodle is vaak een belangrijk lid van het gezin en net zoals alle andere familieleden kan ook de hond zich weleens niet lekker voelen. Mensen nemen meestal bij kleine kwalen een paracetamol of raadplegen de arts. Voor de hond geldt eigenlijk hetzelfde. Alleen veel hondeneigenaren twijfelen over wat ze hun hond kunnen geven. In… Read More »

Op zoek naar puppy speelgoed? Lees zeker mijn tips

Heb je net een nieuwe Labradoodle pup in huis? Dan ben je ongetwijfeld op zoek naar dieren speelgoed en nog meer puppy spullen. Je wilt je nieuwe vriendje uiteraard vermaken en lekker verwennen. Voorbeelden van speelgoed wat mensen kopen zijn een kong, knuffels, touwen, kauwspeelgoed, puzzels, snackspeeltjes, speeltunnels en piepspeeltjes. Maar welk speelgoed voor je… Read More »

Ziekte van Cushing bij een hond

De ziekte van Cushing, we kennen het voornamelijk als een ziekte die bij de mens voorkomt. Deze ziekte, waarbij de bijnier een teveel aan cortisol aanmaakt, kan ook bij honden, zoals Labradoodles, voorkomen. De ziekte van Cushing wordt ook wel het syndroom van Cushing genoemd. Honden met deze ziekte drinken en plassen vaak veel en… Read More »

Mijn puppy heeft diarree, en nu?

Je Labradoodle-puppy heeft niet zo’n sterk afweersysteem als die van een volwassen Labradoodle. Daarom wordt een pup makkelijker ziek en wanneer hij ziek wordt, maak je je waarschijnlijk ook extra zorgen. Een van de veel voorkomende problemen is een puppy met diarree. Er zijn veel mogelijke oorzaken van diarree. In dit artikel geef ik tips… Read More »

Help mijn hond is aan de diarree. Wat kan ik doen?

Regelmatig krijg ik bezorgde mailtjes van mensen over dat hun Labradoodle (of Labradoodle mini) aan de diarree is. Op zich is het niet direct iets waar je je veel zorgen over hoeft te maken. Honden kunnen wel eens maag- en darmklachten, zoals diarree en braken, te maken hebben. Iedere hondenbezitter krijgt er wel eens mee… Read More »

Mijn hond poept bloed: oorzaken en behandeltips

Ik kan me voorstellen dat je je rot schrikt als je opeens ziet dat je Labradoodle bloed in zijn ontlasting (poep) heeft. Zo kreeg ik laatst een verontrustende mail van, later we haar even Truus noemen, over bloed in de ontlasting van haar hond. Ze vroeg mij om tips. Die deel ik hieronder met je.