Over mij

Ik ben Lars van Dongen, geboren in Zuid-Holland met als bouwjaar 1969. Toen ik klein was had ik al een voorliefde voor dieren. Ik was graag met de beesten en deed alles om ze te helpen. In ons gezin hadden we 2 katten en één hond. Een labrador! Ik vond het heerlijk om met de hond te wandelen, te borstelen en hem trucjes te leren. Elke keer als het was gelukt gaf me dat enorm veel energie.

Dit bleek de basis voor mijn passie, werken met dieren. Na de Middelbare school heb ik verschillende opleidingen in het trainen van dieren gevolgd en ben ik bij verschillende dierenartsen stage gaan lopen. Toen ontdekte ik dat ik vooral het gedrag van honden interessant vond. En dat je een hond zo kan trainen dat hij heel goed naar je luistert en je hem/haar (voor het gemak zeg ik verderop ‘hem’) blindelings kan vertrouwen.

Na verschillende honden te hebben gehad, allemaal labradors, kwam ik in aanraking met de (Australian) Labradoodle. Wat was ik meteen weg van het dier en vooral het ontstaan van de hond vond ik heel interessant. Toen ik voor het eerst met een Labradoodle ging werken was ik onder de indruk van zijn intelligentie en karakter. Maar ik besefte me ook, als je dit niet goed aanpakt kun je ook een hele vervelende hond krijgen.

Ik ben ook niet perfect …

Natuurlijk had ik net als iedereen in het begin, toen alles nog nieuw was, veel problemen met de opvoeding. Ik ben ook niet perfect! De hond luisterde voor geen meter en deed echt niet wat ik wilde. Och och, toen heb ik ook veel fouten gemaakt. Als het ik over zou kunnen doen. Dan zou ik het heel anders doen. Bijvoorbeeld veel sneller hulp vragen van specialisten.

Toen het niet lukte besloot ik niet om bij de pakken neer te gaan zitten. Ik ben me verder gaan verdiepen in het ras, heb geïnvesteerd in verschillende trainingen, gesprekken gehad met bekende dierenartsen en andere professionals, urenlang zoeken op het internet naar informatie (voornamelijk in Amerika en Australië) en heb veel boeken gelezen. Dat heeft me enorm veel inzichten opgeleverd. Inzichten die ik niet voor mezelf wil houden en met jou deel.

Mijn missie is jou te helpen!

Dat werd mijn missie. Mensen helpen om hun hond te trainen, goed te laten luisteren en zo een heerlijk leven samen met hun trouwe viervoeter te hebben. Een gelukkig leven! En dat speciaal gericht op de (Australian) Labradoodle.

Om veel mensen te kunnen bereiken, besloot ik om een website te maken en daar zoveel mogelijk van mijn kennis te delen. Je vindt er meer informatie over het ras, voeding, accessoires en in het gedeelte met artikelen behandel ik elke keer een onderwerp.

Foto Lars van Dongen

Ik ben ervan overtuigd dat iedereen een hond kan opvoeden, laten luisteren en een gelukkig leven met het dier kan leiden. ‘Dat kan ik niet’ komt niet in mijn woordenboek voor. En ik hoop ook niet in dat van jou. Bij de één gaat het nou eenmaal wat makkelijker dan bij de ander. Dus zal de een meer moeite moeten doen en meer moeten trainen. Maar uiteindelijk lukt het ons allemaal.

Hopelijk heb ik je weten te inspireren en kan ik je op deze manier helpen.

Ik wens je een mooie dag toe.

Groeten Lars

Labradoodle Geheimen (e-book)

Er is een eBook genaamd “Labradoodle Geheimen” die je helpt om je Labradoodle met positieven methodes op te voeden tot een lieve, gezonde en gehoorzame hond. Het eBook bevat alles wat je moet weten over de training, opvoeding en verzorging van de Labradoodle. In 20 hoofdstukken vertelt Piet de Jong zijn tips en tricks voor de training en opvoeding van de Labradoodle.

Meer informatie via de link hieronder: Ga naar Labradoodlegeheimen.nl >

Labradoodle geheimen banner 600x325