Voeding en accessoires

Een Labradoodle is een mooie, lieve en gezellige maar ook eigenzinnige hond, die je op een goede manier moet behandelen. Met de juiste hulpmiddelen en voeding weet je zeker dat jullie samen een geweldige toekomst tegemoet gaan.

Tips-voor-voeding-en-accessoires-voor-de-Labradoodle-2

Wat je allemaal aan accessoires en hondenvoeding nodig hebt voor een lang en gezellig hondenleven zullen we je nu gaan vertellen. Van drinkbak tot speelgoed, van snacks tot hondenvoer; alles wat jij wil weten voordat je aan een Labradoodle begint, vind je hieronder.

Een gezond hondenleven begint met gezond voer

Een Labradoodle is een gezonde en levendige hond. De lichaamsbouw en het actieve gedrag van een Labradoodle stellen behoorlijk wat eisen aan de voeding (lees meer over het ras). Je zal dan ook goed moeten nadenken welk hondenvoer jij aan je nieuwe huisgenoot gaat geven om hem of haar in een goede conditie te houden.

Je wil natuurlijk niet dat jouw lieve Labradoodle ziek wordt, omdat zijn of haar spijsvertering in de problemen komt. Het beste hondenvoer voor jouw Labradoodle koop je bij Natural Greatness . Je vindt er een ruime keuze aan Natural Greatness natuurlijk natvoer en Natural greatness natuurlijk droogvoer.

De goede basis voor een mooie vacht

Een ander probleem waar je niet op zit te wachten is een lelijke vacht. Een Labradoodle heeft namelijk een mooie krullende vacht. Die vacht hoort stevig en glanzend te zijn. De vitaminen die je hond nodig heeft om die mooie vacht te krijgen en te behouden zitten in het voer van jouw Labradoodle. Je kan dan ook niet zomaar volstaan met het eerste het beste merk hondenbrokken wat je in de supermarkt kunt kopen; je zal een specialistisch merk hondenvoer moeten kopen wat speciaal voor Labradoodles geschikt is.

Het beste specialistische voer vind je bij Prinspetgoods. Specialistisch voer voor de vacht is bijvoorbeeld Prins Procare Croque Sensitive.

Een goede bench is noodzakelijk

Een Labradoodle is een levendige hond. Wanneer jij je hond alleen laat, of het nou is omdat je even van huis moet of omdat je gaat slapen; je laat jouw Labradoodle niet los in de huiskamer in zijn of haar mand liggen. Op zo’n moment is een bench een heel prettige plek voor jouw Labradoodle.

Het is de plek waar de deken van jouw hond ligt, dus jouw Labradoodle zal de link vanzelf leggen tussen een bench en een veilige rustplek. Benches voor een goede prijs koop je hier van het merk Quality Bench.

Let erop dat de grootte van de bench afhankelijk is van het formaat van je hond. Een Labradoodle mini heeft een kleinere bench nodig dan een grote Labradoodle.

Een gezonde snack

Jouw Labradoodle heeft een goed gebit, maar om dat zo te houden zal hij goed moeten kauwen op zijn eten. Een gebit hou je immers in conditie door het goed te gebruiken. Wanneer jij jouw Labradoodle wilt verwennen met een snack omdat hij zo’n goede vriend van je is, doe je er dan ook goed aan om een verantwoorde snack voor jouw hond te kopen. Zo’n snack koop je van Pedigree Dentastix, of Rocco Runderoren.

Een verantwoorde snack is iets waar je hond goed op moet kauwen. Daarbij zitten er in een goede hondensnack vitamines en mineralen waardoor jouw Labradoodle behalve wat lekkers ook nog wat gezonds binnen krijgt.

Tips-voor-voeding-en-accessoires-voor-de-Labradoodle-3

Een goede halsband

Wanneer je met jouw Labradoodle op pad gaat zal je hem of haar altijd een goede halsband moeten omdoen. Een halsband is voor de veiligheid van jouw hond; aanlijnen is op veel plekken verplicht, en doordat jouw hond is aangelijnd heeft hij of zij ook zekerheid; jij bent de baas. Jij vertelt wat er gaat gebeuren en wanneer de lijn dan los mag kan er gespeeld en gerend worden.

Een goede halsband is breed genoeg, en goed afgewerkt, waardoor jij je hond niet zal verwonden bij het dragen van een halsband. Je kan bijvoorbeeld denken aan Canny Collar of Premier Easywalk. Hondenhalsbanden koop je van Karlie, Rogz of bijvoorbeeld Hunter.

Een anti blafband?

Sommige baasjes kiezen voor een anti blafband om het blaffen bij hun hond af te leren. En om die reden krijg ik vaak de vraag van andere Labradoodle eigenaren of ik het gebruik van een anti blafband adviseer. Mijn antwoord is: ja en nee!

Ik wil hierbij benadrukken dat je een anti blafband dus kan gebruiken als hulpmiddel, niet als oplossing voor ongewenst blaffen. Ze kunnen je helpen tijdens een training. De bedoeling is dat deze middelen je helpen om het gedrag te verminderen, waarna het gebruik van de anti blafband zelf ook weer afgebouwd wordt. Lees al mijn tips hierover in dit artikel 6 praktische tips om blaffen (bij je Labradoodle) af te leren.

Heb je de keuze gemaakt om wel met een anti blafband te werken? Dan kun je op Bol.com een goede aanschaffen.

De juiste riem

Wanneer jij met je Labradoodle buitenshuis gaat is het belangrijk dat je een goede riem met je mee hebt. Op die manier kan jij je hond de vrijheid geven om naast je te lopen, terwijl je tegelijkertijd de veiligheid in het oog kan houden.

Een dressuurriem is handig wanneer je met jouw hond aan het trainen bent. Met een rollijn maak je altijd een veilige keuze; jij kan jouw Labradoodle de vrijheid geven die op dat moment mogelijk is. Ook een hondenriem van bijvoorbeeld Karlie of Rogz is een goede keuze.

Een comfortabele mand

Iedereen bij jou thuis heeft zijn eigen plek dus ook jouw Labradoodle. Het is goed om terrein af te bakenen; de bank is voor ons, de mand is voor jou. Zorg ervoor dat je een mand niet op de groei koopt; zo’n grote mand voelt niet geborgen voor een jonge hond; hij of zij zal dan vanzelf op zoek gaan naar een kleinere plek die beter bevalt.

Daarnaast zal jouw Labradoodle het liefste liggen in een mand die is voorzien van een zacht hondenkussen. Een goede hondenmand koop je bijvoorbeeld van Scruffs of Beeztees. Een hondenkussen koop je in alle maten van Lex&Max.

Een gezonde speelse hond

Een Labradoodle is een actieve hond, die graag wat te doen heeft. Je doet er dan ook goed aan om voor jouw huisgenoot wat hondenspeelgoed te kopen. Geschikt hondenspeelgoed is bijvoorbeeld een kauwspeeltje. Hiermee kun jij met je hond apporteren, en tegelijkertijd houdt jouw Labradoodle door het kauwen zijn of haar gebit in goede conditie.

Een kong is ook heel geschikt, dit kan je combineren met hondensnacks die je erin stopt.

Tips-voor-voeding-en-accessoires-voor-de-Labradoodle

Een fijn hok voor jouw Labradoodle

Honden zijn nou eenmaal graag buiten. Ze houden er echter niet altijd van om los door je tuin te lopen; ze zitten ook graag in hun eigen huis. Daarom is een hok voor jouw hond een goede aankoop.

Bij Bol.com koop je hondenhokken van Trixie en Kerbl. Koop zo’n hondenhok ook weer niet al te ruim; het moet comfortabel zijn voor jouw hond.

Daarbij moet het hok natuurlijk wel de ruimte bieden aan wat speelgoed zoals een noppenbal of een squeeky bal van TPR die je koopt bij Zooplus.

Kleding voor een Labradoodle

’s Avonds op pad met jouw Labradoodle is natuurlijk heel gezellig. Toch zal je hond niet snel gezien worden op de straat of op de stoep, wat voor gevaarlijke situaties kan zorgen. Met bijvoorbeeld een reflecterende jas wordt jouw hond niet snel over het hoofd gezien in het verkeer.

Hondenkleding is natuurlijk heel praktisch, maar het oog wil natuurlijk ook wat. Daarom is hondenkleding in allerlei uitvoeringen te koop.

Labradoodle Geheimen (e-book)

Er is een eBook genaamd “Labradoodle Geheimen” die je helpt om je Labradoodle met positieven methodes op te voeden tot een lieve, gezonde en gehoorzame hond. Het eBook bevat alles wat je moet weten over de training, opvoeding en verzorging van de Labradoodle. In 20 hoofdstukken vertelt Piet de Jong zijn tips en tricks voor de training en opvoeding van de Labradoodle.

Meer informatie via de link hieronder: Ga naar Labradoodlegeheimen.nl >

Labradoodle geheimen banner 600x325