Hoe vind je een goede Labradoodle fokker?

By | 1 augustus 2016

Je bent op zoek naar een Labradoodle, dan is het goed om te bekijken hoe je een goede Labradoodle fokker kunt vinden. Waar moet volgens jou een goede Labradoodle fokker aan voldoen?

Labradoodle-tips-voor-fokkers

Socialiseren speelt daarin een rol, maar ook de gezondheid van de ouderdieren (vader en moeder van de puppy) en de leefomstandigheden van de honden. Laat je daarom goed informeren over de dieren en ga zelf op onderzoek uit als je een Labradoodle fokker hebt gevonden!

Labradoodle fokker zoeken

De keuze is gemaakt, je wil graag een Labradoodle kopen. Je gaat de zoektocht starten naar een goede fokker, maar waar begin je? Meestal zoek je eerst online naar Labradoodle fokker. Je ziet erg veel sites waar je een Labradoodle kunt kopen, maar wie is nu betrouwbaar?

Om een eerste indruk te krijgen, kun je een fokker bellen, de website bekijken en een afspraak maken. Een goede fokker wil jou en je huisvesting ook leren kennen, omdat deze een goed baasje en een goede thuis wil voor de Labradoodle puppies.

Let op broodfokkers!

Je dient goed op te letten voor broodfokkers, ook bij de Labradoodle. De broodfokkers kijken niet naar wat ze verkopen. Ze verkopen alle honden en maken zich niet druk over de gezondheid van de hond. Ze weten vaak weinig over de ouders van de honden. Koop daarom niet bij broodfokkers, de kans op ziekten is dan namelijk veel groter. Als je geen stamboom krijgt, weet je ook niet of je een echte Labradoodle koopt.

Herken een goede fokker

Een Labradoodle is geen rashond, maar ze zijn wel wat duurder dan rashonden met een stamboom. Dit heeft ermee te maken dat de dierenarts de pups goed volgt en op tijd steriliseert of castreert. Het is een verplichting volgens de reglementen van de Alaeu, de Australian Labradoodle Association Europe.

Je kunt het beste een fokker kiezen die bij deze vereniging is aangesloten, zodat je zeker weet dat je een goede Labradoodle koopt.

Labradoodle-tips-voor-fokkers-2

Fokker uitkiezen

Bij het kiezen van een goede Labradoodle fokker, let je op een aantal punten:

 • Kun je alle pups en volwassen honden zien? Hoe is het karakter van de honden?
 • Volwassen honden in de omgeving van pups zijn belangrijk, omdat ze hierdoor opgevoed worden vanaf de geboorte.
 • De omgang met kinderen is ook belangrijk voor de pups, houdt de fokker daar ook rekening mee?
 • Hoe groeien de Labradoodle puppies op? In de huiskamer? Dat is namelijk wel van belang, zodat ze aan alle huiselijke geluiden gewend raken en mensen gewend zijn.
 • Is het hok waar de Labradoodle pups liggen ook goed schoon? Zijn er speeltjes waar ze mee kunnen spelen?
 • Gaan de pups mee naar een speelveld of naar de stad? Leren ze aan een riempje lopen?
 • Hoeveel nestjes heeft de moeder al gehad? Een goede fokker laat je dit zien.
 • Zijn er ED en HD foto’s gemaakt van de Labradoodle?
 • Spreek altijd bij de Labradoodle fokker thuis af, zodat je een beeld krijgt van de leefomstandigheden.
 • Wanneer mogen de pups weg? Dit mag nooit voor de 7 weken! De moeder moet ook altijd aanwezig zijn, als de moeder ‘even’ weg is, is dat geen goed teken.
 • Een goede fokker neemt de tijd om je alles over de Labradoodle te vertellen en je dingen te laten zien.

Zorg daarom dat je op tijd gaat beginnen met de zoektocht naar een betrouwbare Labradoodle fokker. Het is belangrijk voor de gezondheid van je pups, maar ook voor jezelf, zodat je een fijn maatje om je heen krijgt!

Een leuke en kleinschalige fokker is Dreamdoodles. Ivo & Justine Wij hebben veel plezier in het fokken van de echte Australian Labradoodle. Het is een prettige kennel en hun doel is met plezier en liefde een nestje fokken onder zo optimaal mogelijke voorwaarden, met een zo gunstig mogelijk resultaat qua karakter en raskenmerken. Ze werken uitsluitend met geteste honden en het DNA is getest op veel voorkomende ziekten. Op deze manier heb jij de zekerheid dat je pup uit gezonde ouders komt.

Labradoodle Geheimen (e-book)

Er is een eBook genaamd “Labradoodle Geheimen” die je helpt om je Labradoodle met positieven methodes op te voeden tot een lieve, gezonde en gehoorzame hond. Het eBook bevat alles wat je moet weten over de training, opvoeding en verzorging van de Labradoodle. In 20 hoofdstukken vertelt Piet de Jong zijn tips en tricks voor de training en opvoeding van de Labradoodle.

Meer informatie via de link hieronder: Ga naar Labradoodlegeheimen.nl >

Labradoodle geheimen banner 600x325

4 thoughts on “Hoe vind je een goede Labradoodle fokker?

 1. Pingback: Een (Australian) Labradoodle pup nemen? Lees deze 7 tips.

 2. Pingback: Hoe kies je een (Australian) Labradoodle Fokker?

 3. Pingback: Wat eet een labradoodle?

 4. Denise Wichers

  Ik ben verliefd op honden . Heb zelf een schat van een hond . Mijn vriend , een springer spaniël . Wil zo graag nog een doodle erbij .We hebben een huisje aan het water in de zomer. Genieten voor honden . Hoor graag van jullie ❤️❤️

  Reply

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *