Labradoodle pups te koop: waar moet je op letten?

By | 19 oktober 2016

Als je hebt besloten om een Labradoodle pup in huis te nemen, let je natuurlijk goed op waar ze te koop worden aangeboden. Als je besluit tot de aanschaf van een pup, dan is het wel raadzaam om op een aantal dingen te letten. Zo voorkom je dat je een kat in de zak koopt en dat is natuurlijk niet de bedoeling. labradoodle-pups-te-koop-waar-moet-je-op-letten

Je wilt immers een lieve, speelse en vrolijke hond die gezond is. In deze blog lees je tips over waarop je moet letten als je een Labradoodle pup wilt lopen.

Hoe groeien de pups op?

Als je ziet dat er Labradoodle pups te koop worden aangeboden, bijvoorbeeld op Marktplaats, via een zoektocht op Google of via de ALAEU (Australian Labradoodle Association Europe) Australian Labradoodle Club Nederland is het van belang om een aantal zaken in acht te nemen. Zo heeft de ALAEU een aantal richtlijnen opgesteld waar fokkers van Labradoodles zich aan moeten houden.

Zo is het belangrijk dat labradoodle pups al op zeer jonge leeftijd worden gesocialiseerd, bijvoorbeeld in de omgang met kinderen en met situaties die voor oudere honden normaal zijn, zoals buiten lopen of aan de lijn lopen. Ook is het van belang dat de ouderhond (minimaal de moederhond) aanwezig is en dat de fokker uitgebreid de tijd neemt om je alles over de hond en het ras te vertellen?

Vraag om informatie over erfelijke afwijkingen

Juist omdat de Labradoodle een populaire hond is, zijn er ook fokkers die uitsluitend uit zijn op financieel gewin en die bijvoorbeeld de pups in een schuur houden en die de ouderhonden niet laten onderzoeken op aandoeningen als ED en HD (elleboogdyplasie en heupdysplasie).

labradoodle-pups-te-koop-waar-moet-je-op-letten-2

Omdat Labradoodle ook vaak worden ingezet als hulphond is het zaak dat ze door een dierenarts volledig vrij van ED en HD zijn beoordeeld. Anders kan het zijn dat de zorgverzekeraar de kosten van de hond niet volledig vergoedt.

Extra kosten: puppy uitzet en puppycursus

Heb je een goede fokker gevonden die pups te koop heeft? En besluit je om een pup van deze fokker aan te schaffen? Dan zul je een aantal dingen moeten aanschaffen, zoals een bench, bakken voor voer en water.

Maar vergeet ook niet een mooie halsband, een lijn en natuurlijk leuke speeltjes voor je pup. Ook is het verstandig om met de pup op puppycursus te gaan. Daar krijg je goede tips en handreikingen waarmee je je labradoodle pup kunt opvoeden.

Bekijk ook onze ‘Voeding en accessoires’-pagina met meer informatie.

Labradoodle Geheimen (e-book)

Er is een eBook genaamd “Labradoodle Geheimen” die je helpt om je Labradoodle met positieven methodes op te voeden tot een lieve, gezonde en gehoorzame hond. Het eBook bevat alles wat je moet weten over de training, opvoeding en verzorging van de Labradoodle. In 20 hoofdstukken vertelt Piet de Jong zijn tips en tricks voor de training en opvoeding van de Labradoodle.

Meer informatie via de link hieronder: Ga naar Labradoodlegeheimen.nl >

Labradoodle geheimen banner 600x325

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *